Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö

Written by admin on August 5, 2016 Categories: Luovaa yhteistyötä

Suomen ja Venäjän välillä on aina tehty tiivistä yhteistyötä monellakin eri saralla. Kun kyseessä ovat naapurimaat, on tämä odotettavissakin, mutta kahden maan välillä on syvälle juurtuvat yhteiset juuret, joiden vuoksi yhteistyö onkin toisinaan ollut erityisen tiivistä. Erityisesti kulttuuri on eräs niistä osa-alueista, joiden Marja Lianko-Victory Garden 9-websuhteen on panostettu Suomen ja Venäjän välisessä yhteistyössä aivan erityisesti viime aikoina. Useiden eri tahojen kautta on nykyään mahdollista saada apua erilaisten yhteistyökumppaneiden etsimiseen. Mikäli siis kulttuurin ja taiteen alojen instituutiot sekä asiantuntijat sekä jopa harrastajatkin haluavat löytää mahdollisesti kumppanin naapurimaasta erilaisiin projekteihin, onnistuu se nykyään melkoisen helposti. Lisätietoa asiasta saa kätevästi netistä hakemalla, mutta myös esimerkiksi Suomi-Venäjä -seura ja maiden suurlähetystöt pystyvät ohjaamaan asiassa eteenpäin.

Näitä luovia aloja ovat taiteiden lisäksi monet muutkin eri aktiviteetit kulttuurin puitteissa. Yhteistyötä tehdään hyvin laajalti monilla eri tahoilla aina taidegalleriasta ja teatterista orkesterimusiikkiin, punk-bändeissä, konservatorioissa, kouluissa, yliopistoissa, sirkuksessa, turismisektorilla ja myös yksittäisten taiteilijoiden ja tutkijoiden kohdalla, jolloin kyseessä voi olla joko itsenäinen projekti tai yhteisesti muiden taiteilijoiden kanssa kehitetty projekti. Tällaisia yhteistyökuvioita löytyy Suomen ja Venäjän väliltä tuhansia. Usein järjestetään myös erilaisia tapaamisia ja tapahtumia, joissa saatetaan yhteen luovien alojen toimijoita kummastakn maasta mahdollisten yhteistyökuvioiden toivossa. Näissä antoisina pidettyinä tapahtumissa voi tutustua alan toimijoihin ja saada uusia näkökulmia sekä ideoita työhönsä. Toki niiden tarkoitus on myös auttaa solmimaan uusia kontakteja ja laajentaa yhteistyötä. Usein tarjolla on myös asiantuntijoiden konsultaatiopalveluita, mahdollisia rahoittajia sekä seminaareja liittyen kulttuuria koskevaan yhteistyöhön maiden välillä sekä moniin muihin ajankohtaisiin aiheisiin.

Usein tällaisia tapahtumia järjestävät ja koordinoivat erilaiset työryhmät niin Suomessa kuin Venäjälläkin ja varsin usein apua on saatu maiden kulttuuriministeriöiltä. Myös Suomi-Venäjä -seura Suomessa on ollut varsin aktiivinen tämän asian suhteen ja hoitanut yhteistyökuvioita, käytännön järjestelyjä ja muita oleellisia asioita. Venäjällä vastaavista asioista on pitänyt huolta erityisesti maan kulttuuri- elokuva ja matkailukomitea. Eri yhteistyökumppaneiden etsinnässä Suomessa ovat avustaneet kussakin läänissä lääninhallitus sekä paikalliset taidelautakunnat ja Venäjällä tästä ovat yleisimmin olleet vastuussa alueelliset kulttuurijärjestöt.

Comments Off on Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö