Helsinki on täynnä ihania taidegallerioita

Written by admin on August 7, 2016 Categories: Luovaa yhteistyötä

Suomi, mutta erityisesti pääkaupunki Helsinki, on hyvin sykkivän ja kirjavan nykytaiteen yhteisön pesä. Monet kaupungin galleriat tarjoavat nautittavaksi kansainvälisten taiteilijoiden teoksia, mutta eritoten viime vuosina ovat olleet erityisen kovassa nosteessa monet kotimaiset artistit, joiden sankasta joukosta löytyy vasta hiljattain aloittaneita henkilöitä kuin myös jo pidemmän aikaa ihmisten tietoisuudessa olleita nimiä. Helsingin tarjonta taiteen Gardiner_Art_Gallerysaralla tekeekin kaupungista kaikin puolin ihanteellisen matkakohteen etenkin silloin kun on kiinnostunut tietämään lisää pohjoismaisesta taiteesta ja erityisesti nykytaiteesta.

Erityisen suurta valikoimaa on tarjolla Helsingissä erilaisten taidegallerioiden osalta, sillä uusia gallerioita avataan kuin sieniä sateella erityisesti kantakaupungin alueelle. Kaupunkia on tituleerattu jopa taiteenystävän paratiisiksi, sillä se, että Helsingin kokoiseen suhteellisen pieneen kaupunkiin mahtuu yli 70 toinen toistaan kiintoisampaa ja teemoja säännöllisin väliajoin vaihtelevaa taidegalleriaa, jaksaa yllättää muualla päin maailmaa. Gallerioissa ovat edustettuina luonnollisesti paikalliset, yleensä helsinkiläisten laatimat taideteokset, mutta hyvin moni galleria esittelee myös ulkomaalaisten taiteilijoiden tuotoksia. Muutamat galleriat esittelevät lukuisten eri taiteilijoiden töitä samassa paikassa ja samanaikaisesti, jolloin edustettuna voivat olla sen hetkisestä näyttelystä riippuen esimerkiksi suomalaisen sekä vaikkapa venäläisen taiteilijan työt. Yleensä näyttelyssä on jokin punainen lanka, joka yhdistää joko teemaltaan tai muulla tavalla monien eri taiteilijoiden työt yhdeksi kokonaisuudeksi.

Helsinkiläiset taidegalleriat ovat varsin suosittuja käyntikohteita niin paikallisten kuin myös muualta Suomesta sekä ulkomailta tulevien turistien keskuudessa. Vaihtuvista näyttelyistä saa erityisen hyvin lisätietoa esimerkiksi Helsingin kaupungin matkailusivustoa tutkimalla. Useimmiten kuitenkin etenkin keskustan alueella majoittuessa törmää melkein väkisinkin yleisimpien kävelyreittien varrella toinen toistaan kiehtovampiin taidegallerioihin, joissa on siten helppo poiketa muiden nähtävyyksien ja aktiviteettien lomassa. Keskustan alueella on etuna se, että moni taidegalleria sijaitsee hyvin lähellä toisiaan, joten matkailijankaan ei tarvitse kävellä pitkiä etäisyyksiä voidakseen nauttia taide-elämyksistä. Tarjolla on niin perinteisempää tyyliä kuten klassisia öljyvärimaalauksia ja muotokuvia kuin myös modernia taidetta aina digitaalisesta taiteesta hyvinkin kokeellisiin installaatioihin. Kaikille löytyy asiakaskuntansa, ja tämä gallerioiden edustama valtava monipuolisuus ja lisäksi aktiivisuus on Helsingin kaltaisessa kaupungissa arvaamattoman suuri rikkaus.

Comments Off on Helsinki on täynnä ihania taidegallerioita